Загальна класифікація рами задньої підвіски автомобіля

- 2021-08-12-

Незалежна система підвіски

Конструктивною особливістю системи незалежної підвіски є те, що два колеса з’єднані єдиною рамою, а колеса підвішені під рамою або кузовом разом з віссю через пружну систему підвіски. Система незалежної підвіски має просту конструкцію, низьку вартість, високу міцність, легке обслуговування, зміна позиціонування передніх коліс водіння невеликі переваги, але через її комфорт і стабільність керування погані, в основному більше не використовуються в сучасних автомобілях, цей видРама задньої підвіски автомобілявикористовується у вантажівках і автобусах.

Незалежна система підвіски

Незалежна підвіска — це така, коли колеса з кожного боку підвішені окремо під рамою або кузовом за допомогою еластичної системи підвіски. Його перевагами є: легка вага, зменшення ударів кузова, покращення зчеплення колеса з землею; М'яка пружина з невеликою жорсткістю може покращити комфорт автомобіля. Положення двигуна може бути зменшено, центр ваги автомобіля також зменшено, щоб покращити стабільність автомобіля; Ліве і праве колеса стрибають поодинці, не узгоджено, можуть зменшити нахил тіла та вібрацію. Однак незалежна система підвіски має переваги складної конструкції, високої вартості та незручного обслуговування. Сучасні автомобілі здебільшого використовують незалежну систему підвіски, відповідно до різної форми конструкції незалежну систему підвіски можна розділити на тип поперечного важеля, тип поздовжнього важеля, тип багатоважелі та тип свічки.

Система підвіски поперечних важелів

Підвіска на поперечних важелях - це незалежна система підвіски, колеса якої коливаються в поперечній площині автомобіля. За кількістю важелів система підвіски поділяється на подвійну та одноважельну. Одинарна поперечина має переваги простої конструкції, високого центру крену та сильного опору крену. Але, як і зараз із підвищенням швидкості автомобіля, занадто високий центр крену призведе до значної зміни кроку колеса, коли колесо б’ється, і знос шин посилиться. Більше того, передача вертикальної сили лівого та правого коліс є занадто великою під час різкого повороту, що призводить до збільшення нахилу заднього колеса, зменшення бічної жорсткості заднього колеса та призводить до серйозного стану тремтіння хвоста на високій швидкості.

Система незалежної підвіски з одним важільним важелем широко використовується в системі задньої підвіски, але вона використовується рідко, оскільки не може відповідати вимогам їзди на високій швидкості.

Система незалежної підвіски з подвійним важелем залежно від того, чи верхнє та нижнє важелі мають однакову довжину, і розділена на систему підвіски з подвійним важелем однакової довжини та подвійною підвіскою різної довжини. Система підвіски з подвійними важелями однакової довжини може підтримувати постійний кут поворотного шкворня, коли колеса стрибають вгору та вниз, але крок коліс сильно змінюється (подібно до одного важеля), що спричиняє серйозний знос шин, тепер використовується рідко. Для системи підвіски з подвійними важелями нерівної довжини, за умови відповідного вибору, оптимізації довжини верхнього та нижнього важелів, а також за допомогою розумного компонування ви можете внести зміни в параметри розташування колісної бази та передніх коліс у прийнятному діапазоні. обмежень, щоб забезпечити гарну стійкість автомобіля. Система підвіски з подвійною поперечиною різної довжини широко використовується в системах передньої та задньої підвіски автомобілів, деякі спортивні автомобілі та задні колеса також використовують цей видРама задньої підвіски автомобіля.

Багатоважільна система підвіски

Багатоважільна система підвіски - це система підвіски, яка складається з 3-5 балок, об'єднаних для контролю положення колеса. Багатоланковий тип може змусити колесо обертатися навколо поздовжньої осі автомобіля на дві осі фіксованого кута, є компромісом між поперечним важелем і поздовжнім важелем, відповідним чином вибрати вісь поворотного важеля та поздовжню вісь автомобіля, включеного кутом утворена віссю, може отримати переваги поперечної та поздовжньої системи підвіски в різному ступені та може задовольнити різні вимоги до продуктивності обслуговування. Основна перевага багатоважільної системи підвіски полягає в тому, що коли колеса підстрибують, у колісній базі та передньому джгуті не відбувається ніяких змін, незалежно від того, чи перебуває автомобіль у русі, чи гальмування може здійснюватися відповідно до наміру водія керувати. плавно, його недоліком є ​​те, що автомобіль на високій швидкості, коли вісь розгойдується явище.

Система підвіски на поздовжніх важелях

Система незалежної підвіски поздовжнього важеля відноситься до колеса в поздовжній площині конструкції системи поворотної підвіски транспортного засобу та розділена на одинарний поздовжній важіль і подвійний поздовжній важіль двох форм. Система підвіски на одному поздовжньому важелі, коли колесо стрибає вгору та вниз, спричинить значну зміну кута заднього шворня, тому рульове колесо системи підвіски на одному поздовжньому важелі не використовується. Два важелі двоважільної системи підвіски зазвичай мають однакову довжину, утворюючи паралельну структуру з чотирьох балок, так що задній кут шкворня залишається незмінним, коли колесо стрибає вгору та вниз. Такого родуРама задньої підвіски автомобіляв основному застосовується до керма.

Свічкова підвісна система

Конструкція системи підвіски свічки включає колеса, що рухаються вгору і вниз по осі шкворня, який жорстко закріплений на рамі. Перевага системи свічкової підвіски полягає в тому, що коли система підвіски деформується, кут позиціонування шкворня не змінюється, лише незначно змінюється колісна база та колісна база, тому особливо корисно, щоб парове рульове управління було стабільним, а водіння стабільним . Але система підвіски свічкового типу має великий недолік: тобто, бокова сила, коли автомобіль рухається, буде нести всю втулку шкворня шкворня, що призводить до збільшення опору тертя між втулкою та шкворнем шкворня, знос також більший. серйозний. Цей типРама задньої підвіски автомобілязараз використовується не так багато.