Як відобразити якість обробки інструменту для штампування металу?

- 2021-08-12-

1. Хімічний аналіз та металографічне дослідження

Проаналізуйте вміст хімічних елементів вІнструмент для штампування металуматеріалу, визначити рівень розміру зерна та ступінь однорідності матеріалу, оцінити рівні вільного цементиту, смугової тканини та неметалевих включень у матеріалі та перевірити дефекти, такі як усадкова порожнина та пористість матеріалу.

2, перевірка матеріалу

Матеріал, оброблений інструментом для штампування металу, - це переважно гарячекатаний або холоднокатаний (головним чином холоднокатаний) металевий лист і стрічковий матеріал. Сировина інструменту для штампування металу повинна мати сертифікат якості, який гарантує, що матеріал відповідає встановленим технічним вимогам. Якщо немає сертифіката якості або з інших причин, фабрика з виробництва металевих інструментів для штампування може вибрати сировину для повторної перевірки за потреби.

3, тест на формування

Випробування на вигин і випробування чашки були проведені наІнструмент для штампування металуматеріалу для визначення значення індексу зміцнення N і коефіцієнта пластичної деформації R значення матеріалу тощо. Крім того, метод випробування формуваності сталевого листа можна проводити відповідно до правил формування та методу випробування тонкого сталевого листа.

4. Випробування на твердість

Твердомір Роквелла використовувався для випробування твердості інструменту для штампування металу. Невеликі штамповані деталі зі складною формою можна використовувати для тестування поверхонь, надто малих для перевірки на звичайному настільному твердомірі за Роквеллом.

5. Визначення інших вимог до продуктивності

Вимірюються електромагнітні властивості матеріалу та адгезійна здатність покриття та покриття.

Я хотів би поділитися з вами технічними вимогами до інструменту для обробки металу. Крім того, слід зазначити, що точність і стан поверхні гарячого металевого штампувального інструменту нижчі, ніж холодногоІнструмент для штампування металу, але вони все ще кращі, ніж лиття та кування, а обсяг обробки різання менший.