Декілька запобіжних заходів під час налаштування матриці для металевого штампування

- 2021-06-25-

Штампувальна матрицяє незамінним технологічним обладнанням для виробництва штампів і є технологічно інтенсивним продуктом. Якість, ефективність виробництва та вартість виробництва деталей для штампування безпосередньо пов’язані з дизайном та виготовленням форми. Рівень розробки прес-форм і технології виробництва є одним із важливих показників для вимірювання рівня виробництва продукції в країні, і значною мірою визначає якість продукції, ефективність і можливості розробки нових продуктів. Тому установка вштамповкарама дуже важлива. Сьогодні ми розберемося з запобіжними заходами для рами штампа для штампування:
        
1. При установціштамповка, встановити його на пуансон відповідного тоннажу відповідно до сили продавлювання матриці. Зверніть увагу на площинність установки матриці і штампувального столу.
2. Поверхня верхніх і нижніх, увігнутих і опуклих штампів повинна бути очищена перед встановленням штампа для штампування, щоб переконатися, що на штампі немає відходів, які можуть спричинити подряпини на поверхні продукту. Під час встановлення переконайтеся, що штампувальний стіл розташований паралельно нижній поверхні повзуна матриці.
3. Передштамповканалаштовано, необхідно перевірити напрямні прес-форми, пуансони, робочі пружини, позиціонуючі штифти та інші аксесуари форми в цілості, краї ножів форми, ріжучі кромки тощо, щоб переконатися, що ріжуча поверхня є рівною під час виробництва, і форму необхідно очистити перед встановленням форми. Перфорація, отвір для відходів тощо, щоб забезпечити своєчасне вивантаження відходів під час виробництва
4. Форма повинна бути розміщена в середині столу для пуансону.
5. Натискаючи на форму, спочатку підніміть повзун, а потім повільно опустіть його до нижньої мертвої точки.
6. Для форм із ручками форми ручка форми повинна бути вирівняна з отвором ручки форми до нижньої мертвої точки, спочатку закрийте форму. Для форм без ручки форми розмістіть форму у відповідному місці та зверніть увагу на те, що форма з заглушковим отвором не повинна блокувати заглушний отвір.

7. Блок подушки, який використовується, має бути плоским, і перевірте, чи сила збалансована, і зверніть увагу, щоб не блокувати матеріал, щоб блок не пошкодив форму

8. Формувальна форма спочатку стискає верхню форму, а потім поміщає відходи матеріалу необхідної товщини матеріалу для штампування, використовує повзунок для налаштування відповідної висоти закриття та запускає два-три рази, а потім блокує нижню форму .

9. Коли використовується V-подібна рама прес-форми, верхній і нижній повзуни форми закриваються та затискаються, а повзун піднімається до розміру товщини штампування.

10. Після того, як прес-форму встановлено, перевірте, чи верхня та нижня форми заблоковані, і чи верхня та нижня форми є ненормальними. Нарешті інструменти на місці, а місце очищено.

11. Після того, як прес-форма завершена, готові деталі для штампування повинні бути перевірені суворо відповідно до вимог креслення, а потім після проходження може бути здійснено масове виробництво.