Причини високої кількості металобрухту деталей для штампування

- 2021-06-21-

Колиштампування металевих деталейвиробники виконують штампування, швидкість брухту часто занадто висока, швидкість брухту висока, а вартість виробництва також зростає, і це не відповідає концепції енергозбереження та захисту навколишнього середовища. Особливо, коли прибутки були стиснуті, особливо важливо вирішити проблему високого рівня бракуштампування металевих деталей. Давайте розберемося в причинах права, а потім призначимо правильні ліки.

1. Недостатня якість матеріалу.
Сировина є гарантією обробки якісних штампувальних деталей. Якщо твердість і поверхня сировини не відповідають вимогам якості, відповідний рівень браку деталей для штампування буде, безумовно, занадто високим. Особливо для деяких деталей штампування з відносно великою деформацією їх легко тріснути та зламати. Тому, закуповуючи сировину, необхідно знайти надійного і постійного постачальника матеріалів.

2. Встановлення штампової матриці некваліфіковане.

Встановлення матриці для штампування не відповідає специфікаціям, що призводить до того, що верхня та нижня матриці не можуть добре взаємодіяти під час процесу штампування, що призводить до високого відсотка браку. Штампувальні штампи є основою для обробки штампувальних деталей. Встановлення дуже важливо за умови відсутності проблем із цвіллю. Навіть невелика помилка може призвести до того, що виготовлені деталі штампування стануть відходами. Під час встановлення штампової матриці концентричність, зазор, площинність тощо верхньої та нижньої штампів відіграють дуже важливу роль.
3. Прес-форма зношена.

У разі тривалого використання матриці для штампування знос або ослаблення кріплення також спричинять викид виробу. Деякі фабрики штампування не проводять планову перевірку та технічне обслуговування прес-форми після встановлення форми для виробництва. Лише коли задирок стане відносно великим, форму видаляють, а лезо ножа просто заточують. Як усім відомо, знос прес-форми – це не лише знос леза ножа, але й деякі частини форми зношуються під час використання. Після зносу цих деталей це вплине на точність усієї форми.

4. Пристрій позиціонування неточний.

У процесі подачі пристрій позиціонування форми є неточним, що спричинить проблеми в координації кожного процесу, а також призведе до відходів.

5. Нерегулярна робота робітників.

Працівники не дотримувалися інструкції з монтажу під час експлуатації преса, або сталася помилка в подачі.